Yhteistyö

Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry aloittaa yhteistyön Tree Amigoksen kanssa ilmaston ja maapallon hyväksi. Tree Amigos on suomalainen yritys, jonka missio on istuttaa miljoona puuta vuoteen 2021 mennessä. Kilta ry lähtee mukaan Tree Amigoksen kanssa keräämään ja kierrättämään puhelimia. Jokaista kierrätettyä älypuhelinta kohti Tree Amigos istuttaa puun sinne, missä niitä tarvitaan eniten. Tällä hetkellä Tree Amigos tekee yhteistyötä International Tree Foundationin kanssa ja osallistuu ”20 Million Trees For Kenya’s Forests” projektiin.

Puiden istutus on tärkeää, sillä puut tuottavat happea ja yksi puu sitoo 1000kg hiilidioksidia. Metsiä ei ole tarpeeksi, sillä niitä kaadetaan koko aika enemmän ja ihmiset ovat jo nyt kaataneet puolet olemassa olevista metsistä. Älypuhelimien kierrätys on myös omiaan auttamaan ongelmaan. Yhden älypuhelimen valmistaminen aiheuttaa 16kg hiilidioksidipäästöjä, ja päästöt nousevat kahden vuoden jälkeen 22 kiloon, kun huomioidaan älypuhelimen energiakulutus.

Keräyksellä tuetaan myös Joensuun Tradenomiopiskelijoiden Kilta ry:n toimintaa, sillä saamme jokaisesta kierrätetystä puhelimesta pienen palkkion. Opiskelijoillemme on tarjolla myös haalarimerkkejä. Jokainen älypuhelimen tuonut henkilö saa haalarimerkin.

Liity siis mukaan auttamaan päästöjen torjumisessa. Keräyksemme toimii Kilta ry:n toimistossa Karelia AMK:n Wärtsilä-kampuksella aina, kun olemme paikalla, sekä Killan pitämillä standeillä, joista annamme lisätietoja sosiaalisissa medioissamme.